Waarom een animatie video laten maken?

Illustratie Blog Animatie Laten Maken Voordelen
Gepubliceerd op: 11-08-2022

Geschreven door: Anne Maurits

Waarom een animatie video laten maken

Jij wilt dat mensen jouw bedrijf, dienst of product kennen. Je wilt jouw boodschap overbrengen en mensen overhalen voor jou te kiezen. Communicatiemiddelen verschillen veel van elkaar. Je bereikt iets anders met een blog dan met een podcast. Waarom dan een animatie video laten maken? Wij zetten de 4 belangrijkste redenen op een rij.

Beeld werkt beter dan tekst

De eerste reden om een animatie video te laten maken: beeld werkt beter dan tekst. En dat op zeker drie manieren.

Video's maken begrijpelijk

Eén beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Het is niet voor niets een bekend gezegde: het is waar. Men verwerkt visuele content 60.000 keer sneller dan tekst (Ethos3). Dus wil je complexe materie uitleggen? Iets aan iemand laten zien werkt beter dan iemand iets laten lezen. 

Met video trek je de aandacht

Mensen worden dagelijks aan honderden communicatie-uitingen blootgesteld. Hoe spring jij eruit? Met een opvallend beginshot of interessante openingsvraag trek je de aandacht. Het is gemakkelijker om met een (animatie) video je doelgroep te intrigeren dan met bijvoorbeeld de kop van een artikel. Ga bij jezelf eens na: blijf je eerder hangen bij een de titel van een blog of bij een mooie video?

Bewegende beelden boeien

Wil je iets belangrijks uitleggen of dieper op stof ingaan? Het is prima om zulke dingen op te schrijven. Dit zal echter wel een lange lap tekst worden. Helaas worden lange artikelen niet goed gelezen. Een gemiddeld persoon leest namelijk maar 20% van de tekst op jouw website (Ethos3). Een vlotte, duidelijk (animatie) video houdt de kijker wél geboeid.

Video is breed inzetbaar

Video’s zijn makkelijk te delen. Gebruik jouw promotie- of uitlegvideo dus niet alleen op je website, maar deel de video ook op sociale media. 

Een extra voordeel hiervan is dat video’s op LinkedIn en Facebook automatisch afspelen. Je doelgroep hoeft nergens op te klikken en krijgt meteen jouw boodschap mee. Die aandachtstrekker van daarnet komt nu dus goed van pas.

Bedenk hierbij wel dat mensen vaak hun geluid uit hebben staan wanneer ze scrollen op LinkedIn of Facebook. Voeg dus ondertiteling toe aan je (animatie) video.

Lees hier hoe je het script voor een animatie video schrijft!

Meer mogelijk met animatie dan met normale video

De eerste twee redenen gelden voor zowel normale video’s als animatie video’s. Maar waarom moet je dan specifiek een animatie video laten maken? 

Met een animatie video kun je creatief zijn. Dit wil zeggen dat je in een animatie andere dingen kunt laten zien dan in een normale video. Probeer maar eens in een gewone video uit te leggen hoe een stukje software werkt. Lastig! Creatief betekent ook spelen met beeld, geluid en kleur. Hiermee kun je belangrijke onderdelen extra uitlichten.

Complexe materie uitleggen, een nieuw product promoten of je medewerkers instrueren. Echt alles is mogelijk met een animatie video.

Bekijk hier alle verschillende soorten bedrijven die een animatie video laten maken.

Gepersonaliseerde animatie video

Je eigen draai geven aan communicatie-uitingen is altijd een uitdaging. Een blog is een blog en een video is een video. Uiteraard kun je spelen met lettertypes, de tone of voice en kleur, maar daar houdt het wel op. Een animatie video is volledig personaliseerbaar. 

Bij het maken van een animatie video wordt rekening gehouden met de identiteit van jouw bedrijf. Het uiterlijk van de animatie wordt afgestemd op de huisstijl en je kiest zelf een passende voice over. Bovendien is alles maatwerk. Een animatie video laten maken is een investering in de visuele identiteit van jouw bedrijf. In deze visuele wereld is dat enorm belangrijk.

Een infographic kan ook helpen met de visualisatie van jouw bedrijf.

Animatie video laten maken

Met een animatie video komt jouw boodschap helder over. Tim&Tom Producties kan jou daarbij helpen. 

Vraag onze prijzenbrochure aan.