Animatie laten maken

Benieuwd naar de mogelijkheden om een animatie te laten maken?

0

Jaar ervaring

0

Animaties

0

Klanten

0

Beoordeling

Animatie laten maken


Dus je wilt een animatie laten maken? Goed idee! Je bent bij ons aan het juiste adres. Met een animatie kun je complexe informatie begrijpelijk communiceren. Zo kun je in een korte animatievideo een grote hoeveelheid informatie duidelijk overbrengen aan je doelgroep.

Elke animatie bij ons is maatwerk. We creëren een unieke stijl die perfect aansluit bij jouw huisstijl en wensen. Animatie laten maken bij Tim&Tom Producties? We werken daarbij altijd met een vaste prijs zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. 

Voorbeelden van ons werk

Leadinfo

LUMC

OTIS Elevator Company

Waarom Tim&Tom Producties

Dit maakt ons uniek.

Vaste prijs - Animatie laten maken

Vaste Prijs

En dus geen extra kosten achteraf

Altijd op maat - animatie laten maken

Altijd op maat

De animatie past perfect binnen jullie huisstijl

Kwaliteit - animatie laten maken

Kwaliteit

We leveren animaties van de hoogste kwaliteit

Snelle levertijd - animatie laten maken

Snelle levertijd

We schakelen altijd super snel en leveren op tijd

Onbeperkte revisies - animatie laten maken

Onbeperkte revisies

We gaan door tot jij helemaal tevreden bent

100+ animaties - animatie laten maken

100+ animaties

We hebben al meer dan 100 animaties ontwikkeld

 • 'Het is geweldig zaken doen met deze twee jonge, bevlogen ondernemers.'

  • Bevlogen
  • Persoonlijk
  • Betrokken
  Media Group Holland
  Vijfsterren

  Robin van Strien - Mede eigenaar:

  Inmiddels meerdere projecten gedaan met Tim en Tom. Het is geweldig zaken doen met deze twee jonge bevlogen ondernemers. Naast de zeer persoonlijke en betrokken aanpak komen ze hun afspraken na.

 • 'Denken met je mee en hebben zelfs kosteloos later nog extra aanpassingen gedaan.'

  • Fijne samenwerking
  • Onbeperkte revisies
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  ST Warmte
  Vijfsterren

  Romy Fauth - Marketeer:

  Fijn om mee samen te werken. Ze hebben een prachtige animatiegemaakt voor Duurzaamheidsinstallateur.nl en ST/Warmte. Denken met je mee en hebben zelfs kosteloos later nog extra aanpassingen gedaan. Toppers die voor een leuke prijs mooie producties maken.

 • 'Jonge ondernemers maar dat doet niets af aan de kwaliteit en professionaliteit waar zij mee werken.'

  • Kwaliteit
  • Professioneel
  • Bedrijfsproces verhelderd
  Balance Credit Support
  Vijfsterren

  Robin Verhorst - Mede-Eigenaar

  Voor mijn bedrijf door Tim & Tom een animatievideo laten maken. Ik wilde graag een bedrijfsproces verhelderen, waarmee ik tot nog toe op schrift moeite had het duidelijk te verwoorden. Nou, verduidelijken is zeker gelukt! Jonge ondernemers maar dat doet niets af aan de kwaliteit en professionaliteit waar zij mee werken. Ik kom zeker terug voor aanvullende videos tzt! Ga zo door.

 • 'Tim & Tom leveren goed werk.'

  • Goede communicatie
  • Snelle levertijd
  SERA Business Design
  Vijfsterren

  Derek Prins - Accountmanager:

  Tim & Tom leveren goed werk. De communicatie verloopt soepel en vlot. Hierdoor heb je binnen afzienbare tijd gave video's waar je als bedrijf wat aan hebt. Goede communicatie - snelle levertijd

 • 'Het is heel fijn om samen te werken met Tim & Tom.'

  • Fijne samenwerking
  • Mooie resultaten
  Elysee Dental
  Vijfsterren

  Jolanda Koetsier - Marketingmanager:

  Het is heel fijn om samen te werken met Tim en Tom. Ze luisteren goed naar de wensen en zetten dat snel om in mooie resultaten. 

 • 'Tim & Tom denken creatief mee in oplossingen en komen hun afspraken na.'

  • Creatief
  • Betrouwbaar
  • Flexibel
  Adrichem Communicatie
  Vijfsterren

  Eelco Adrichem - Eigenaar:

  Creatief en betrouwbaar. Tim & Tom denken creatief mee in oplossingen en komen hun afspraken na. Zeer prettig in de omgang en flexibel.

 • 'Tim & Tom weten een mooi verhaal op te tekenen.'

  • Jong
  • Expertise
  • Creatief
  Rudeboy Media
  Viersterren

  Rudo Slappendel - eigenaar:

  "Tim en Tom zijn 2 jonge ondernemers. Zij weten waar ze het over hebben en weten een verhaal mooi op te 'tekenen'. Op zoek naar een creatieve manier om je boodschap te communiceren? Dan ben je hier aan het juiste adres."

Kosten voor een animatie laten maken


"Wat kost een animatie laten maken precies?". Dit is een vraag die we vaak te horen krijgen. De kosten voor een animatie laten maken zijn afhankelijk van lengte en de complexiteit. Hoe meer uren het kost om een animatie te maken, hoe hoger de kosten.

Op basis van je wensen maken wij van te voren een inschatting van het aantal uren dat we nodig hebben voor jouw project. Zo werken we altijd op basis van een vooraf bepaalde, vaste prijs.

Wil je graag alvast een indicatie ontvangen van wat de kosten zijn voor een animatie laten maken? Vraag dan onze brochure aan met indicatieve prijzen, of neem contact met ons op! ​

Voordelen van een animatie laten maken

Animatievideo laten maken - lamp

Complexe informatie snel helder

Met een animatie kun je in een korte tijd, complexe informatie zeer effectief communiceren.

Animatievideo laten maken - kwast

Volledige ontwerpvrijheid

Een animatie kan je helemaal op maat laten ontwerpen. Elk detail is aan te passen, zo bepaal je bij een animatie laten maken waar precies de nadruk op komt te liggen.

Animatievideo laten maken - Toverstaf

Feit, fictie en toekomst

Of het nu gaat om een nieuw product, idee, visie of de verschillende stappen van een project. Alles is mogelijk!

Animatievideo laten maken - Oog

Visualisatie maakt begrijpelijk

Visuele informatie wordt maar liefst 332% beter begrepen dan uitleg via tekst!

Plan van aanpak bij animatie laten maken

 1. We beginnen altijd met een oriënterend gesprek. Hierin bespreken we jouw doelen, wensen, en de inhoud van de animatie. Dit, zodat een animatie laten maken perfect uitpakt voor jou.

 2. Vervolgens gaan we aan de slag met het schrijven van een voice-over script voor de animatie. Hierbij focussen we ons op de kern van de boodschap, zodat deze duidelijk naar voren komt.

 3. Wanneer het script akkoord is gaan we aan de slag met de stijl van de animatie. We maken een stijlvoorbeeld op basis van de huisstijl. Je kan hier uiteraard feedback op geven. Dus, een animatie laten maken? Wij zorgen ervoor dat de stijl op voorhand volledig naar wens is.

 4. Wanneer de stijl akkoord is gaan we aan de slag met het storyboard van de animatie. We ontwikkelen alle illustraties en maken hier een overzichtelijk digitaal storyboard van. Hiermee krijg je al een goed beeld van hoe de animatie eruit komt te zien.

 5. Vervolgens kan het animeren beginnen. De animatie komt nu echt tot leven! Door soepele overgangen en subtiele bewegingen creëren we een dynamisch geheel. Ten slotte voegen we de soundeffects en achtergrondmuziek toe en de eerste versie van de animatie is een feit.

 6. Nadat je feedback hebt gegeven op de eerste versie van de animatie passen wij deze aan. We gaan net zolang door tot jij helemaal tevreden bent! We leveren de animatie op in elk gewenst bestandsformaat.

 7. De animatie is nu klaar. Je kan de wereld gaan veroveren met jouw eigen unieke animatie. De reacties en resultaten zullen je verbazen!

Dus, wanneer ga jij een animatie laten maken?

Veelgestelde vragen


Wil je een animatie laten maken, dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang het duurt voordat je het eindresultaat ziet. Om meteen antwoord te geven op die vraag: de gemiddelde productietijd van een animatie ligt rond de vijftien tot twintig werkdagen.

Waarom duurt een animatie video laten maken lang?

Soms gaan de ontwikkelingen van je bedrijf zo snel dat je het liefst gisteren al een animatie video had klaarliggen om aan klanten of intern te tonen. Hoe eerder, hoe beter. En dat begrijpen we. Toch nemen wij het liefst voldoende tijd voor het maken van een gave animatie video. Waarom? Omdat we de kwaliteit willen waarborgen en jou een krachtige animatie video willen leveren die goed bij je bedrijf past. Dus, wil je binnenkort een animatie video laten maken om te tonen aan je klanten of werknemers? Vraag dan vroegtijdig informatie bij ons aan, zodat jij op tijd de video in handen hebt en kunt inzetten voor marketing- of interne doeleinden.

Eerder een animatie video laten maken?

Wil je een animatie video laten maken, maar heeft deze toch een krappere deadline? Dan is het ook mogelijk om een aangepaste planning te maken en de animatie binnen een kortere tijd te ontwikkelen. Om het proces sneller te laten verlopen is het wel van belang dat er snel feedback gegeven wordt bij de verschillende contactmomenten binnen het productieproces. Zo kunnen wij vlot doorwerken en de animatie eerder klaar hebben. Snelle en duidelijke feedback zal ons helpen het creatieproces te versnellen en jou zo snel mogelijk te voorzien van een gave animatie video.

Wij gaan graag met je in gesprek over het maken van een animatie video op korte termijn. Neem contact met ons op, zodat we kunnen kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Een animatie video laten maken, wat levert je dat uiteindelijk op? Dat verschilt waarvoor je het inzet. Maar één ding is zeker: het levert je in ieder geval een verrijking van content op. En dat is misschien precies waar jouw potentiële klanten óf werknemers naar op zoek zijn.

Animatie inzetten voor het bereiken van je marketingdoelstellingen

Of je nu een animatie laat maken voor een product of dienst, waarschijnlijk is het onderdeel van - en draagt het bij aan je - marketingdoelstellingen. Wil jij jouw product of dienst onder de aandacht brengen bij potentiële klanten? Goed idee. Content wordt namelijk op verschillende manieren geconsumeerd. Zo leest de één het liefst een stuk tekst en bekijkt de ander liever een korte video. Met de verrijking van content door video in te zetten ben je innovatief bezig én bereik je potentiële klanten die eerder nog nooit van je hebben gehoord. Een animatie video laten maken en deze vervolgens goed inzetten in je marketingstrategie verhoogt de kans dat jij je marketingdoelstellingen behaalt.

Interne doelstellingen bereiken met animatie

Een animatie laten maken hoeft niet altijd voor klanten, maar kan ook voor interne doelstellingen worden ingezet. Je kunt er interne processen eenvoudig mee weergeven. Animaties stellen je in staat om de inhoud van bijvoorbeeld een proces vele malen effectiever te communiceren dan via tekst. Hiermee creëer je meer inzicht en begrip bij jouw werknemers. Animaties kunnen zelfs de effectiviteit van interne processen aanzienlijk verbeteren. Of je nu animaties inzet om klanten te overtuigen om te kiezen voor jouw product, of juist om interne doelstellingen te behalen: in beide gevallen zorgt het voor een flinke verhoging van je rendement. Een animatie verdient zichzelf dan ook veelal meerdere malen terug.

Je wil natuurlijk weten of de investering in een animatie laten maken het waard is en of het je uiteindelijk meer rendement oplevert. Wat zijn de animatie laten maken kosten? Dat is afhankelijk van een aantal factoren.

Hier zijn de kosten afhankelijk van

Bij Tim&Tom Producties hebben we jarenlang ervaring met het creëren van creatieve animatie video’s. We kijken er nu al uit om er ook één voor jouw bedrijf te maken, maar we snappen dat je eerst een indicatie van de prijzen wil. De prijs van een animatie video laten maken zijn onder andere afhankelijk van:

 • De lengte van de video.
 • De complexiteit van de video.
 • De wensen die jij hebt.

Wil je meer weten over onze animatie laten maken kosten? Via de prijzenknop rechtsboven in het scherm kan je direct onze brochure ontvangen met indicatieve prijzen. We gaan vervolgens graag met je in gesprek zodat we een fixed-price offerte kunnen sturen.

Een animatie video laten maken is een investering

Een animatie video laten maken is een investering in je bedrijf. Waarom? Omdat je hiermee potentiële nieuwe klanten aan kunt trekken of interne processen voor werknemers kunt verbeteren. Deze eenmalige investering in een animatie kun je vervolgens meerdere keren inzetten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor je eigen website, in advertenties en op social media kanalen. Bovendien val je ook nog eens op tussen je concurrentie met een animatie video, want lang niet iedereen zet deze vorm van content in.

‘’Animatie is de illusie van beweging door het na elkaar afspelen van verschillende stilstaande beelden, zogenaamde frames.’’ Een animatie is een video dat digitaal wordt geproduceerd. Zo is er veel meer mogelijk dan video’s waar daadwerkelijk gefilmd wordt. 

Ja, je kunt zelf een voice-over tekst aanleveren als je dat wil. Heb je bijvoorbeeld een al een globaal script waarvan je de inhoud al hebt uitgeschreven? Lever dit dan vooral bij ons aan. Wij vormen deze tekst om tot een geschikt voice-over script, zodat deze perfect onder de animatie past.

 

Je eigen tone of voice in de animatie

Als de tone of voice voor jouw bedrijf erg belangrijk is en typeert wie jij bent, kunnen we ons voorstellen dat je zelf een voice-over tekst aanlevert. In deze tekst kun je naar voren laten komen wat je tone of voice is, zodat de animatie uiteindelijk volledig matcht met jouw bedrijf. Jij kiest de woorden en de tone of voice, wij finetunen (in overleg uiteraard) waar nodig is.

 

Bereik je doelgroep met de juiste voice-over tekst

Je doelgroep bereiken en leads binnenhalen, dat is wat je wil. Een juiste voice-over tekst met een tone of voice die bij jouw bedrijf past is hierbij zeer belangrijk. Jouw doelgroep heeft een voorkeur voor een bepaalde manier van communiceren. Met een formele tone of voice bereik je weer een andere doelgroep dan met een informele tone of voice. Het loont dus om van tevoren om goed te bedenken hoe jij je doelgroep het best kunt aanspreken, zodat je ze kunt overhalen met een animatie.

Het is voor ons van belang om een aantal bestanden aangeleverd te krijgen, voordat we beginnen met het ontwikkelen van de animatie. Dit zijn de volgende bestanden:

 

 • De stijlgids van het bedrijf (indien aanwezig)
 • Kleurcodes en lettertypes
 • Logo als vector (in .EPS of Illustrator bestand)

 

Je huisstijl ook herkenbaar in een animatie

Net als de tone of voice, is je huisstijl kenmerkend voor je bedrijf. Bij Tim&Tom Producties begrijpen we als geen ander dat het belangrijk is om je huisstijl bij elke vorm van communicatie op te laten vallen. Zo ook bij een animatie. Net als op je website en in een social media post kun je ook in een animatie je kleurcodes, logo’s en lettertypes door ons laten verwerken.

Voor een social media post adviseren we een animatie onder de 60 seconden. Wordt de animatie intern gebruikt of op een website geplaatst? Dan is er al meer interesse in het onderwerp vanuit de doelgroep en kan de video langer dan 60 seconden duren. De ideale lengte van een animatie is dus afhankelijk van het doel waarvoor de video wordt ingezet.

 

Een animatie voor social media

In minder dan 60 seconden kun je jouw doelgroep enthousiasmeren over jouw dienst of product. Wil je dus een animatie laten maken die je kunt inzetten op social media? Dan hoeft deze niet al te lang te zijn. Als de video via social media de aandacht moet trekken is er maar weinig tijd om je doelgroep enthousiast te maken. De algoritmes zijn namelijk zo gecreëerd dat mensen snel doorscrollen en daarom moet je in de eerste secondes al hun interesse wekken.

 

Een animatie voor op een website of intern gebruik

Wil je een animatie laten maken voor op je website, voor intern gebruik of voor een ander kanaal waarmee je niet per se je doelgroep hoeft te bereiken? Dan is het geen probleem als een video langer dan 60 seconden duurt. Neem bijvoorbeeld een instructie of uitleg video voor op je website. Zijn hier veel instructies voor of heb je veel uitleg? Dan is het logisch dat er meer tijd nodig is voor de video.

Benieuwd geworden?

Ontvang onze brochure met prijzen