Infographic laten maken

Benieuwd naar de mogelijkheden om een infographic te laten maken?

Infographic laten maken


Een infographic of ‘informatieve illustratie’ geeft een grafische weergave van informatie over een bepaald onderwerp, bestaande uit een combinatie van tekst en beeld. Hierdoor is een infographic erg geschikt om een complex proces stap voor stap uit te leggen en overzichtelijk weer te geven. Snel, begrijpelijk, en op een creatieve manier. 

Waarom Tim&Tom Producties

Dit maakt ons uniek.

Icon Vaste Prijs Tekengebied 1

Vaste Prijs

En dus geen extra kosten achteraf

Icon Altijd Op Maat Tekengebied 1

Altijd op maat

De animatie past perfect binnen jullie huisstijl

Icon Kwaliteit Tekengebied 1

Kwaliteit

We leveren animaties van de hoogste kwaliteit

Icon Snelle Service Tekengebied 1

Snelle levertijd

We schakelen altijd super snel en leveren op tijd

Icon Onbeperkte Revisies Tekengebied 1

Onbeperkte revisies

We gaan door tot jij helemaal tevreden bent

Icon 100 Animaties Tekengebied 1

100+ animaties

We hebben al meer dan 100 animaties ontwikkeld

4+ jaar ervaring

150 animaties

80 klanten

9+ beoordeling 

Uitgelichte case


Onlangs hebben wij een infographic ontwikkeld voor Blue Star. Blue Star is verantwoordelijk voor veilig drinkwater op kazernes van Defensie. De infographic wordt ingezet op de kazernes om aanwezigen in te lichten over de controles en werkzaamheden die Blue Star hier uitvoert. De klant is erg tevreden over het resultaat en wij vonden het een gave opdracht om te mogen doen.

"Wij zijn jullie dankbaar voor het ontwikkelen van het juiste communicatiemiddel om al deze verschillende mensen te berieken en te informeren." - Dirk Holtkamp.

Kosten voor een infographic laten maken 


Je kunt bij ons al een infographic laten ontwikkelen vanaf 500 euro. De kosten van een infographic zijn afhankelijk van de complexiteit van de illustraties, en de grootte van de infographic. In een vrijblijvend gesprek kunnen we je meer informatie geven over de prijs en komen we met een fixed-price offerte.

Wil je graag alvast een indicatie ontvangen van wat de kosten zijn voor het laten maken van een infographic? Vraag dan onze brochure aan met indicatieve prijzen, of neem contact met ons op!

Lamp Tekengebied 1 (1)

Complexe informatie snel helder

Met een animatie kun je in een korte tijd, complexe informatie zeer effectief communiceren.

Kwast Tekengebied 1 (3)

Volledige ontwerpvrijheid

Een animatie kan je helemaal op maat laten ontwerpen. Elk detail is aan te passen, zo bepaal je waar precies de nadruk op komt te liggen.

Toverstaf Tekengebied 1

Gemakkelijk te delen

Een infographic is gemakkelijk te delen op allerlei verschillende manieren, op allerlei platformen. Zowel online als offline.

Oog Tekengebied 1 (3)

Visualisatie maakt begrijpelijk

Visuele informatie wordt maar liefst 332% beter begrepen dan uitleg via tekst!

Plan van aanpak bij infographic laten maken:

  1. We beginnen altijd met een oriënterend gesprek. Hierin bespreken we jouw doelen, wensen, en de inhoud van de animatie.

  2. Vervolgens gaan we aan de slag met het schrijven van een voice-over script voor de animatie. Hierbij focussen we ons op de kern van de boodschap, zodat deze duidelijk naar voren komt.

  3. Wanneer het script akkoord is gaan we aan de slag met de stijl van de animatie. We maken een stijlvoorbeeld op basis van de huisstijl. Je kan hier uiteraard feedback op geven. Zo zorgen we ervoor dat de stijl op voorhand volledig naar wens is.

  4. Wanneer de stijl akkoord is gaan we aan de slag met het storyboard van de animatie. We ontwikkelen alle illustraties en maken hier een overzichtelijk digitaal storyboard van. Hiermee krijg je al een goed beeld van hoe de animatie eruit komt te zien.

  5. Vervolgens kan het animeren beginnen. De animatie komt nu echt tot leven! Door soepele overgangen en subtiele bewegingen creëren we een dynamisch geheel. Ten slotte voegen we de soundeffects en achtergrondmuziek toe en de eerste versie van de animatie is een feit.

  6. Nadat je feedback hebt gegeven op de eerste versie van de animatie passen wij deze aan. We gaan net zolang door tot jij helemaal tevreden bent! We leveren de animatie op in elk gewenst bestandsformaat.

  7. De animatie is nu klaar. Je kan de wereld gaan veroveren met jouw eigen unieke animatie. De reacties en resultaten zullen je verbazen!

Veel gestelde vragen


Je kunt een infographic laten ontwikkelen als je bijvoorbeeld één van de volgende soorten data wilt communiceren: Cijfers, ruimtelijke of geografische informatie, tijdlijn, procesbeschrijving of mechanisme.

De productietijd van een infographic ligt zo ongeveer rond de tien tot vijftien werkdagen. Omdat er tijdens het produceren van een infographic meerdere keren ruimte is voor feedback is de snelheid waarmee we deze feedback ontvangen en de hoeveelheid aanpassingen van invloed op hoe lang het duurt om het productieproces te doorlopen.

Je kunt bij ons al een infographic laten ontwikkelen vanaf 500 euro. De kosten van een infographic zijn afhankelijk van de complexiteit van de illustraties, en de grootte van de infographic. In een vrijblijvend gesprek kunnen we je meer informatie geven over de prijs en komen we met een fixed-price offerte.

Een infographic kun je op verschillende manieren inzetten. Zo zijn ze niet alleen geschikt om af te drukken en offline in te zetten, je kunt ze ook toevoegen aan je website en gemakkelijk delen via social media. Het inzetten van een infographic brengt meerdere voordelen met zich mee: de informatie wordt vaker gedeeld, beter onthouden en het is goed voor de online vindbaarheid van je bedrijf.

Benieuwd geworden?

Ontvang onze brochure met prijzen