Infographic laten maken

Benieuwd naar de mogelijkheden om een infographic te laten maken?

Infographic laten maken


Een infographic of ‘informatieve illustratie’ geeft een grafische weergave van informatie over een bepaald onderwerp, bestaande uit een combinatie van tekst en beeld. Een infographic laten maken is erg geschikt om een complex proces stap voor stap uit te leggen en overzichtelijk weer te geven. Snel, begrijpelijk, en op een creatieve manier. 

Infographics

Waar we trots op zijn

Uitgelichte case


Onlangs hebben wij een infographic ontwikkeld voor Blue Star. Blue Star is verantwoordelijk voor veilig drinkwater op kazernes van Defensie. De infographic wordt ingezet op de kazernes om aanwezigen in te lichten over de controles en werkzaamheden die Blue Star hier uitvoert. De klant is erg tevreden over het resultaat en wij vonden het een gave opdracht om te mogen doen.

"Wij zijn jullie dankbaar voor het ontwikkelen van het juiste communicatiemiddel om al deze verschillende mensen te bereiken en te informeren." - Dirk Holtkamp.

Waarom Tim&Tom Producties

Dit maakt ons uniek.

Vaste prijs - Animatie laten maken

Vaste Prijs

En dus geen extra kosten achteraf

Altijd op maat - animatie laten maken

Altijd op maat

De animatie past perfect binnen jullie huisstijl

Kwaliteit - animatie laten maken

Kwaliteit

We leveren animaties van de hoogste kwaliteit

Snelle levertijd - animatie laten maken

Snelle levertijd

We schakelen altijd super snel en leveren op tijd

Onbeperkte revisies - animatie laten maken

Onbeperkte revisies

We gaan door tot jij helemaal tevreden bent

100+ animaties - animatie laten maken

100+ animaties

We hebben al meer dan 100 animaties ontwikkeld

 • 'Het is geweldig zaken doen met deze twee jonge, bevlogen ondernemers.'

  • Bevlogen
  • Persoonlijk
  • Betrokken
  Media Group Holland
  Vijfsterren

  Robin van Strien - Mede eigenaar:

  Inmiddels meerdere projecten gedaan met Tim en Tom. Het is geweldig zaken doen met deze twee jonge bevlogen ondernemers. Naast de zeer persoonlijke en betrokken aanpak komen ze hun afspraken na.

 • 'Denken met je mee en hebben zelfs kosteloos later nog extra aanpassingen gedaan.'

  • Fijne samenwerking
  • Onbeperkte revisies
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  ST Warmte
  Vijfsterren

  Romy Fauth - Marketeer:

  Fijn om mee samen te werken. Ze hebben een prachtige animatiegemaakt voor Duurzaamheidsinstallateur.nl en ST/Warmte. Denken met je mee en hebben zelfs kosteloos later nog extra aanpassingen gedaan. Toppers die voor een leuke prijs mooie producties maken.

 • 'Jonge ondernemers maar dat doet niets af aan de kwaliteit en professionaliteit waar zij mee werken.'

  • Kwaliteit
  • Professioneel
  • Bedrijfsproces verhelderd
  Balance Credit Support
  Vijfsterren

  Robin Verhorst - Mede-Eigenaar

  Voor mijn bedrijf door Tim & Tom een animatievideo laten maken. Ik wilde graag een bedrijfsproces verhelderen, waarmee ik tot nog toe op schrift moeite had het duidelijk te verwoorden. Nou, verduidelijken is zeker gelukt! Jonge ondernemers maar dat doet niets af aan de kwaliteit en professionaliteit waar zij mee werken. Ik kom zeker terug voor aanvullende videos tzt! Ga zo door.

 • 'Tim & Tom leveren goed werk.'

  • Goede communicatie
  • Snelle levertijd
  SERA Business Design
  Vijfsterren

  Derek Prins - Accountmanager:

  Tim & Tom leveren goed werk. De communicatie verloopt soepel en vlot. Hierdoor heb je binnen afzienbare tijd gave video's waar je als bedrijf wat aan hebt. Goede communicatie - snelle levertijd

 • 'Het is heel fijn om samen te werken met Tim & Tom.'

  • Fijne samenwerking
  • Mooie resultaten
  Elysee Dental
  Vijfsterren

  Jolanda Koetsier - Marketingmanager:

  Het is heel fijn om samen te werken met Tim en Tom. Ze luisteren goed naar de wensen en zetten dat snel om in mooie resultaten. 

 • 'Tim & Tom denken creatief mee in oplossingen en komen hun afspraken na.'

  • Creatief
  • Betrouwbaar
  • Flexibel
  Adrichem Communicatie
  Vijfsterren

  Eelco Adrichem - Eigenaar:

  Creatief en betrouwbaar. Tim & Tom denken creatief mee in oplossingen en komen hun afspraken na. Zeer prettig in de omgang en flexibel.

 • 'Tim & Tom weten een mooi verhaal op te tekenen.'

  • Jong
  • Expertise
  • Creatief
  Rudeboy Media
  Viersterren

  Rudo Slappendel - eigenaar:

  "Tim en Tom zijn 2 jonge ondernemers. Zij weten waar ze het over hebben en weten een verhaal mooi op te 'tekenen'. Op zoek naar een creatieve manier om je boodschap te communiceren? Dan ben je hier aan het juiste adres."

Kosten voor een infographic laten maken 


Je kunt bij ons al een infographic laten maken vanaf 999 euro. De kosten van een infographic laten maken zijn afhankelijk van de complexiteit van de illustraties, en de grootte van de infographic. In een vrijblijvend gesprek kunnen we je meer informatie geven over de prijs en komen we met een fixed-price offerte.

Wil je graag alvast een indicatie ontvangen van wat de kosten zijn voor een infographic laten maken? Vraag dan onze brochure aan met indicatieve prijzen, of neem contact met ons op!

Voordelen van een infographic

Animatievideo laten maken - lamp

Complexe informatie snel helder

Met een animatie kun je in een korte tijd, complexe informatie zeer effectief communiceren.

Animatievideo laten maken - kwast

Volledige ontwerpvrijheid

Een animatie kan je helemaal op maat laten ontwerpen. Elk detail is aan te passen, zo bepaal je bij een infographic laten maken waar precies de nadruk op komt te liggen.

Animatievideo laten maken - Toverstaf

Gemakkelijk te delen

Een infographic is gemakkelijk te delen op allerlei verschillende manieren, op allerlei platformen. Zowel online als offline.

Animatievideo laten maken - Oog

Visualisatie maakt begrijpelijk

Visuele informatie wordt maar liefst 332% beter begrepen dan uitleg via tekst!

Plan van aanpak bij infographic laten maken

 1. Oriënterend gesprek - Tijdens een oriënterend gesprek over een infographic laten maken bespreken we de inhoud, de doelgroep, de stijl, en nog veel meer. Zo krijgen wij al een goed beeld van hoe de infographic eruit komt te zien.

 2. Stijl en structuur - In deze fase zetten we de ruwe informatie om in concrete teksten. Ook gaan we aan de slag met een stijlvoorbeeld: één uitgewerkte illustratie zodat we de stijl met elkaar kunnen afstemmen.

 3. Eerste versie infographic - In de eerste versie van de infographic voegen we alle teksten en illustraties samen tot een mooi geheel. Dit alles in de besproken stijl.

 4. Finetuning - Heb je door ons een infographic laten maken? Dan kan er op de eerste versie feedback worden gegeven. Deze feedback verwerken we in een nieuwe versie en zo gaan we door met finetunen tot de infographic volledig naar wens is.

 5. Oplevering - Als de infographic definitief is leveren we hem op in elk gewenst bestandsformaat. We geven advies hoe de infographic het best kan worden ingezet zodat jij het maximale resultaat kan behalen met de infographic.

Dus, wanneer ga jij een infographic laten maken?

Veel gestelde vragen


Het doel waarvoor je een infographic maakt kan verschillen. Zo kun je een infographic laten ontwikkelen als je bijvoorbeeld één van de volgende soorten data wil communiceren:

Cijfers
Geografische
Ruimtelijke informatie
Tijdlijn
Procesbeschrijving
Mechanisme

Visuele content wordt beter opgenomen

Wil je informatie in een infographic laten verwerken? Goed idee! Want wist je dat visuele content veel beter wordt opgenomen dan informatie enkel via tekst? Zo wordt content mét visuals 94% beter gezien en onthouden mensen 80% van wat ze zien, maar 20% van wat ze lezen en slechts 10% van wat ze horen. Dus, wil je informatie aan de man brengen en er zeker van zijn dat de content ook goed wordt opgenomen? Dan is een infographic laten maken een goed idee.

 

De productietijd van een infographic ligt ongeveer rond de tien tot vijftien werkdagen. Tijdens het produceren van een infographic is er meerdere keren ruimte voor feedback. Het aantal feedback momenten, de hoeveelheid van de aanpassingen én de snelheid van reactie hebben dan ook effect op de uiteindelijke productietijd. Heb je gedurende de productie meer feedback? Uiteraard gaan wij hier dan mee aan de slag, maar dan kan het wel zo zijn dat het eindresultaat wat later dan normaal komt.

Een infographic laten ontwikkelen kan bij ons al vanaf 999 euro. De kosten van een infographic zijn verder ook afhankelijk van de complexiteit van de illustraties en de grootte van de infographic. Wil je meer weten over de kosten van een infographic? Dan kunnen wij je tijdens een vrijblijvend gesprek meer informatie geven over de prijs en overleggen we een fixed-price offerte.

Factoren die invloed hebben op de prijs

Infographics zijn er in verschillende soorten en types en vaak ook zeer persoonlijk. Zo maken we grote infographics, maar ook kleinere. Om je alvast een kleine indicatie te geven zetten we de factoren die invloed hebben op de prijs van een infographic laten maken voor je op een rij:

De grootte van de infographic;
Het gewenste design van de infographic;
De complexiteit van de infographic.

Omdat je een infographic op verschillende manieren als communicatiemiddel kunt inzetten, levert het verschillende resultaten op. Voor de één is dit meer omzet, voor de ander is dit betere interne communicatie. Infographics zijn niet alleen geschikt om af te drukken en offline in te zetten, je kunt ze ook toevoegen aan je website en delen via social media. Het inzetten van een infographic brengt meerdere voordelen met zich mee: de informatie wordt beter gedeeld, beter onthouden en het is goed voor de online vindbaarheid van je bedrijf.

Investeren in een infographic

Een infographic laten maken is een investering. Zodra wij de infographic hebben opgeleverd, kun je het inzetten voor het doel wat je voor ogen had. Dit kan zijn om meer potentiële klanten te bereiken, maar een infographic kun je natuurlijk ook voor intern gebruik inzetten. Wat een infographic je oplevert is dus afhankelijk waarvoor je het inzet. Zet je dit communicatiemiddel in om je doelgroep beter te bereiken? Dan levert de investering je mogelijk meer omzet op. Zet je de infographic in om intern te communiceren met personeel? Dan levert het je misschien wel betere onderlinge communicatie en beter begrip op.

Benieuwd geworden?

Ontvang onze brochure met prijzen