Video als marketinginstrument: 4 tips

Video Als Marketinginstrument Tekengebied 1
Gepubliceerd op: 22-11-2022

Geschreven door: Anne Maurits

Video als marketinginstrument: 4 tips

Video is een onmisbare tool in de communicatiemiddelenmix. Wij helpen je video als marketinginstrument in te zitten. Met deze vier tips gaat het je lukken!

Hoe kan video dienen als marketinginstrument?

Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren waarop video kan dienen als marketinginstrument. Wij zetten er drie voor je op een rij. Gebruik jij deze methoden al?

1. Promoot je product of dienst op sociale media

Marketing zonder sociale media bestaat niet. Hoeveel bedrijven ken jij die geen gebruikmaken van sociale media, zoals Instagram, LinkedIn, Facebook of TikTok? Waar je 20 jaar geleden een productvideo alleen op TV of een website zag, zie je die nu vooral op sociale media. Dit komt doordat (korte) video’s gemakkelijk te delen zijn op sociale platforms en dat is onwijs goed voor je online zichtbaarheid. Laat bijvoorbeeld een logo animatie maken en deel hem op de socials!

2. Op de homepagina van jouw website ter kennismaking

Hoe leer je een bedrijf op een leuke, laagdrempelige manier kennen? Met video! In een video van bijvoorbeeld 30 seconden kun je heel goed laten zien wie jij bent, wat je doet en waar je voor staat. De muziek, kleuren en tone-of-voice dragen bij aan de identiteit die jij wilt uitstralen. Met alleen tekst, lukt dat veel minder goed.

3. In combinatie met jouw blog pagina

Heb jij een blogpagina? Super! Voor de nodige afwisseling kun je af en toe een video plaatsen. Met video kun je namelijk vaak nét iets anders vertellen of laten zien dan met een blog. Combineer je geschreven tekst met video, dan heb je de perfecte mix van content om jouw doelgroep te boeien en informeren.

 

Bijkomend voordeel van video op je website: je bezoek blijft langer hangen! En dat is natuurlijk weer goed voor je Google-score ;) 

Meer weten over waarom je video zou in moeten zetten?

 

Waar moet je op letten? De 4 tips!

Er zijn dus meerdere manieren waarop jij video als marketinginstrument kunt gebruiken. Nu is de vraag: hoe moet je dit doen? Videospecialisten en marketingexperts weten hier alles van, maar jij kunt zelf ook een heel eind komen! Let bijvoorbeeld op deze vier dingen.

1. Heb altijd een doel voor ogen 

De belangrijkste regel eerst: heb één helder doel per video. Bijvoorbeeld: mijn doelgroep kennis laten maken met mijn nieuwe product. Als je één helder doel voor ogen hebt, dan wordt jouw video automatisch een stuk duidelijker. Wil je meer vertellen of bereiken? Maak dan dus meerdere video’s, voor elk onderwerp één. 

2. Houd altijd je doelgroep in gedachten

Weet jij wie jouw doelgroep precies is? Zo niet, ga dat eerst onderzoeken. Weet je dit wil, houd die doelgroep dan te allen tijde in je gedachten. Het draait om hem/haar, niet om jou of jouw bedrijf. Begin je video dus ook niet met ‘wij zijn geweldig’, maar ‘wil jij ook een oplossing voor [probleem x]?’. Zo trek je de aandacht en spreek je jouw ideale klant aan.

3. Houd rekening met op welk kanaal je video komt

Een video op je website kan er heel anders uitzien dan een video voor op Instagram reels. Voordat je begint met het maken van je video, bedenk je op welke kanalen je zichtbaar wilt zijn. De lay-out, het formaat, de inhoud en de lengte van de video pas je hierop aan. Vergeet niet dat je hier dus heel goed mee kunt mixen en combineren. Zie tip 4!

4. Maak meerdere video’s en blijf consequent

Als je kiest voor video als marketinginstrument, moet je je realiseren dat dit niet iets eenmaligs is. Video is juist heel sterk als het vaker terugkomt in je marketingcommunicatie. Zorg er dus voor dat elke video die jij maakt in dezelfde stijl is. Denk hierbij aan de kracht van herhaling! Probeer ook verschillende kanalen met elkaar te mixen. Plaats bijvoorbeeld een korte, pakkende reel op Instagram en verwijs door naar de volledige video op de website.

 

Aan de slag met video!

Hopelijk kun jij met de voorbeelden en tips snel aan de slag. Nieuwe producten laten zien, je diensten uitleggen, medewerkers aan het woord laten… Niks is te gek. Ben je nog niet helemaal overtuigd of jou dit gaat lukken? Je kunt ons altijd even bellen en wie weet kunnen wij je verder op weg helpen.

 

Neem contact met ons op!