Adverteren met video op social media: 7 tips

Blog Adverteren Op Social Media V2
Gepubliceerd op: 10-01-2023

Geschreven door: Anne Maurits

Wat is adverteren met video?

Video is en blijft een belangrijk onderdeel van marketing. Sociale media kanalen als TikTok bevestigen dat keer op keer. Nu kun je uiteraard zelf video’s maken voor op je eigen kanalen, maar dan laat je kansen liggen. Je kunt namelijk ook advertenties plaatsen op belangrijke online platformen als: 

 • YouTube
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Twitter
 • Snapchat
 • en TikTok

Dit wil dus zeggen dat je geld betaalt om jouw video ergens af te laten spelen. Uiteraard hoop je daarmee je marketingdoelstellingen te behalen. 

Waarom dan video gebruiken?

Een foto of afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Dat gezegde kennen we allemaal. Maar wat nóg meer zegt dan duizend woorden, is een video. Dit communicatiemiddel combineert namelijk bewegende beelden met geluid. Onze hersenen vinden het heel fijn om daarnaar te kijken en raken hierdoor getriggerd. 

Een paar cijfers van Thrive Agency op een rij:

 • 80% van de consumenten zegt zich nog een videoadvertentie te herinneren die ze de afgelopen maand hebben bekeken.
 • 84% van de consumenten zei dat het kijken naar de video van een merk de reden was dat ze overtuigd waren om een aankoop te doen.
 • 93% van de merken heeft gemeld een nieuwe klant binnen te halen via hun videomarketingstrategie op sociale media.
 • 82% van de consumenten kijkt liever naar een mobiele video dan dat ze posts op sociale media lezen.

Wat kun je bereiken met videoadvertenties op sociale media?

De cijfers hierboven geven al aan dat video enorm veel kan betekenen voor je marketingdoelstellingen. Gebruik videoadvertenties bijvoorbeeld om: 

 • Je naamsbekendheid te vergroten
 • Informatie over te dragen 
 • Je conversie te verhogen
 • Een nieuw product te introduceren 

De resultaten van je videoadvertenties op sociale media hangen dus ook af van je doelstellingen. Kijk bijvoorbeeld naar de hoeveelheid clicks die een video heeft als je de conversie wilt weten of naar hoe vaak de video is bekeken als je het bereik wilt meten.

Tips voor videoadvertenties

Waar moet je op letten als je met video wilt gaan adverteren? Met deze 7 tips kom je al een heel eind! 

 1. Houd het kort en krachtig

Het zal je niet verbazen dat de spanningsboog van sociale mediagebruikers kort is. Het aanbod aan content is zo ontzettend hoog dat je doelgroep kieskeurig is over wat hij kijkt. Maak je video dus niet langer dan 15 seconden. Alleen op YouTube zou je kunnen kiezen voor een langere video van 30 seconden.

 1. Laat je kernboodschap vroeg in de video zien

Dit sluit aan op tip 1. Mensen hun spanningsboog is kort. Vertel je belangrijkste boodschap dus meteen in de eerste 3 seconden. Dit grijpt ook meteen de aandacht in plaats van wanneer je begint met een lange introductie. Klikt je doelgroep toch snel weg? Dan heeft hij in ieder geval wel je kernboodschap of slogan gehoord.

 1. Houd je logo altijd in beeld

De kracht van herhaling! Jij wilt als merk zo vaak als het maar kan worden gezien door jouw doelgroep. Jouw logo is hierbij het belangrijkst. Je hebt bovendien niets aan een goede video wanneer je doelgroep tijdens het kijken vergeet van wie de video is.

 1. Kies het juiste formaat voor het juiste kanaal

Instagram vraagt om een ander formaat video dan LinkedIn. En YouTube is weer een ander verhaal. Bedenk van tevoren goed welk kanaal jij wilt inzetten voor jouw advertentie en houd hier rekening mee tijdens de productie. Het zou zonde zijn als je video er uiteindelijk niet netjes uitziet!

 1. Zorg voor ondertiteling 

Zeker wanneer je adverteert op LinkedIn, Instagram of Facebook is ondertiteling zeer belangrijk. Veel gebruikers kijken hun video’s namelijk op mute en horen dus helemaal niets. Zonde als je dan alleen gebruikmaakt van gesproken tekst!

 1. Denk aan de uitlijning

Als je kijkt naar het formaat van je video, moet je ook rekening houden met eventuele buttons, tekstjes of andere pop-ups. Wanneer jij op YouTube adverteert en iets belangrijks laat zien in de onderste 20% van het beeld, heb je pech. Die ruimte wordt namelijk vaak gebruikt voor tekentjes van YouTube zelf!

 1. Voeg een call to action toe

Dit spreekt voor zich toch? Je wilt dat je doelgroep iets doet. Of het nu klikken is of aanmelden: zeg het in je video.

 

Maak een videoadvertentie!

Met deze tips gaat het zeker lukken. Het enige wat nog ontbreekt is de video zelf. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met Canva. In dit programma kun je gratis, met behulp van voorbeelden, video’s maken. Deze video kun je helemaal personaliseren en optimaliseren voor jouw marketingdoeleinden.

 

Zie je het toch niet helemaal zitten om dit zelf te doen? Besteed het werk dan uit! Wij kunnen je helpen bij het maken van een video voor op social media. 

 

Bekijk hier ons werk of neem gelijk contact met ons op.